Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 1 October 2019


Today Current Affairs !! Today GK

1. Which birth anniversary of Father of the Nation Mahatma Gandhi is being celebrated on October 02, 2019?
a) 150
b) 160
c) 170
d) 180

Ans:- B

2. When is International Coffee Day celebrated?
a) October 1st 
b) October 2nd
c) October 3rd
d) October 4th 

Ans:-A

3. How many countries including India have signed an agreement to stop the spread of online fake news?
a) 25
b) 20
c) 22
d) 28

Ans:-B

4. When will be the next hearing of J&K petitions?
a) November 14th
b) November 1st
c) October 31st
d) October 12th 

Ans:-A

5. The floral festival ‘Bathukamma’ of  which state has started recently?

a) Telangana

b) Andhra Pradesh

c) J&K

d) Odisha

ANS:-A

6. Which Indian scientist has won the M P Birla Memorial Award 2019?

a) Jayant Narlikar

b) Thanu Padmanabhan

c) Yamuna Krishnan

d) Sulabha K. Kulkarni

ANS:-B

7. The Bada Dashain is the biggest festival of which country?

a) Bangladesh

b) Nepal

c) Sri Lanka

d) India

ANS:-B

8. Which team has clinched the 2019 SAFF U-18 Championship title?

a) India

b) Bangladesh

c) Nepal

d) South Africa

Ans:-A

9. Jose Jose passed away at the age of 71 in 2019. He was a renowned Mexican ______.

  1. Actor
  2. Singer
  3. Politician
  4. Sportsman

10. Recently, Jessye passed away. She was a/an _______.

  1. Singer
  2. Politician
  3. Journalist
  4. Judge

Ans:-  A

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan