Today Current Affairs !! 11 January 2020

Posted on: January 12, 2020 | Author: Odisha Job Alert |

Today Current Affairs !! 11 January 2020

1. Which state is set to conduct a dedicated state-level Adalat for LGBT community?

A- Telengana

B- Maharashtra

C- Kerala

D- Gujarat

Ans- C

2. The Union External Affairs Minister recently launched a book titled ‘PAX SINICA: Implications for the Indian Dawn’. Who is the author of the book?

A-  Samir Saran

B- Samrat Upadhyay

C- Sharad Rathore

D- Sumit Agarwal

Ans- A

3. Which city is set to host the international naval event ‘MILAN’ in March 2020?

A- Goa

B- Vishakhapatnam

C- Cochin

D- Mumbai

Ans- B

Today Current Affairs !! 11 January 2020

4. Manmad and Bhusawal railway stations, where AI based Facial Recognition technology was recently installed, belong to which state?

A-  Madhya Pradesh

B- Maharashtra

C- Karnataka

D- Gujarat

Ans- B

5. The highest railway bridge in the world is to be constructed in which state/ UT?

A- Himachal Pradesh

B- Uttarakhand

C- Sikkim

D- Jammu and Kashmir

Ans- D

6. Vishwa Hindi Diwas / World Hindi Day is celebrated every year on which date?

A-  January 8

B- January 9

C- January 10

D- January 11

Ans- C

7. Who has been recently chosen for “Muppavarapu Venkaiah Naidu National Award for Excellence”?

A-  K Sivan

B- MS Swaminathan

C- Azim H Premji

D- Dutee Chand

Ans- B

8. Which State has recently adopted a new Logo for its Legislative Assembly, which consists of Foxtail Orchid?

A-  Assam

B- Himachal Pradesh

C- Arunachal Pradesh

D- Mizoram

Ans- C

9. A cluster of institutions in which state’s Ayurveda University is to get the status of “Institutes of National Importance”?

A- Tamil Nadu

B- Kerala

C- Gujarat

D- Sikkim

Ans- C

10. What is India’s GDP growth rate for the FY20, as estimated by the World Bank?

A-  6%

B- 5.8%

C- 5.6%

D- 5.4%

Ans- B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like Our Facebook Page
Popular Posts