Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 2 October 2019


Today Current Affairs!! GK   Today 

1. Who has become the first girl student to win President of India Prize?

a) Subimal Ghosh
b) Lipi Thukral
c) Kavitha Gopal
d) Divya Agrawal

Ans:- C

2. When will be the next hearing of J&K petitions?
a) November 14th
b) November 1st
c) October 31st
d) October 12th 

Ans :- A

3. How many countries including India have signed an agreement to stop the spread of online fake news?
a) 25
b) 20
c) 22
d) 28

Ans :- B

4. When is International Coffee Day celebrated?
a) October 1st 
b) October 2nd
c) October 3rd
d) October 4th

Ans:- A

5. Which birth anniversary of Father of the Nation Mahatma Gandhi is being celebrated on October 02, 2019?
a) 150
b) 160
c) 170
d) 180

Ans :- A

6. Dr. K Siva Reddy, who has been awarded the Saraswati Samman 2018,  is associated to which language?

  1. Malayalam
  2. Tamil
  3. Telugu
  4. Odia

Ans:- C

7. Which team has clinched the 2019 SAFF U-18 Championship title?

  1. India
  2. Bangladesh
  3. Nepal
  4. South Africa

Ans:- A

8. Sumit Nagal, who has become first Indian tennis player to win on South American clay court, is from which state?

  1. Haryana
  2. Punjab
  3. UP
  4. Jharkhand

Ans :- A

9. Who led Indian delegation at the 64th Commonwealth Parliamentary Conference  (CPC) 2019?

  1. Raj Nath Singh
  2. Ram Nath Kovind
  3. Narendra Modi
  4. Om Birla

Ans :- D

10. Viju Khote, who passed away recently, was the renowned actor of which regional cinema?

  1. Tamil
  2. Marathi
  3. Telugu
  4. Malayalam

Ans :- B

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan