Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 23 September 2019 !!


 Today Current Affairs!! GK Today 
1. EPFO would be crediting how much interest for the year 2018-19 in 6 crore accounts?
a) 8.65%
b) 8.57%
c) 8.60%
d) 8.63%
Ans:- A
2. Which country announced to press for dropping Sudan off the US blacklist of state sponsors of terrorism?
a) Germany
b) France
c) United Kingdom
d) India
Ans:- B
3. Who was appointed as the first Lokayukta of Andhra Pradesh?
a) Justice A Goswami
b) Justice Ram Rao
c) Justice P Lakshman Reddy
d) Justice S D Manirattnam
Ans:- C
4. Who is the newly elected chairman of the Audit Bureau of Circulations (ABC) for 2019-20?
  1. Praful Sen
  2. Girish Ahuja
  3. Madhukar Kamath
  4. Milan Saxena
Ans:- C
5. The ‘E-Beat Book’ System has been launched from which city?
  1. Delhi
  2. Chennai
  3. Bengaluru
  4. Chandigarh
Ans:- D
6. Keeladi, which is in news recently, is the historical site of which state?
  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Karnataka
  4. Andhra Pradesh
Ans:-  B
7. Who is the head of the SEBI committee to suggest norms for Social Stock Exchanges (SSE)?
  1. Shamika Ravi
  2. Amit Chandra
  3. Ishaat Hussain
  4. Vineet Rai
Ans:- C
8. _______ and the Friday for future youth movement receive Amnesty international “Ambassadors of Conscience” award.
  1. Judi Bari
  2. Great Thunberg
  3. Vadana Shiva
  4. Van Jones
Ans :- b
9. Visa has patterned with which of theses companies to role out SI-Hub?
  1. Paypal
  2. Braintree
  3. BillDesk
  4. WePay
Ans:- C
10. In which of these state will India’s first central police university, National Police University be set up?
Uttar Pradesh
Madhya Pradesh
Odisha
Tamil Nadu
Ans :- A
 
 
© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan