Today Current Affairs !! 24 December 2019

Posted on: December 24, 2019 | Author: Odisha Job Alert |

1.Galapagos National Park, sometimes seen in news, is located in which country?

[A] Ecuador

[B] Honduras

[C] Papua New Guinea

[D] Brazil

Ans- A

2.Manuel Marrero Cruz is the Prime Minister of which country?

[A] Cuba

[B] Cambodia

[C] Chile

[D] Ecuador

Ans- A

3.The National Farmers Day is celebrated in honour of which Indian Prime Minister?

[A] Gulzarilal Nanda

[B] Morarji Desai

[C] Chandra Shekhar

[D] Charan Singh

Ans- D

4.The Kirtipur Girls’ Hostel was constructed by the Indian Government for the armed police force of which country?

[A] Nepal

[B] Bhutan

[C] Tibe

[D] Afghanistan

Ans- A

5.India’s National Mathematics Day is celebrated on 22 December each year. It is to commemorate which person?

[A] Aryabhata

[B] C.R.Rao

[C] D.R.Kaprek

[D] Srinivasa Ramanujan

Ans- D

6.The Ethiopian Prime Minister, the 2019 Nobel Peace Prize winner, had recently called for peace in Horn of Africa. What is it?

[A] Island

[B] Peninsu

[C] Plateau [D] Subcontinent

Ans-B

7.Acute Respiratory Infection, which is claiming the lives in Bangladesh, is caused by which organism?

[A] Bacteria

B] Virus

[C] Fungus

[D] Achaea

Ans-B

8.Storm Elsa is affecting which part of the world?

[A] America

[B] East Asia

[C] Central Asia

[D] West Europe

Ans- D

9.What is Ursids that was recently mentioned in the news?

[A] Meteor Shower

[B] Comet

[C] Constellation

[D] Satellite

Ans- A

10.FDA has recently approved Ervedo. What is Ervebo?

[A] Ebola vaccine

[B] Measles vaccine

[C] Small pox vaccine

[D] Polio vaccine

Ans- A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like Our Facebook Page
Popular Posts