Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 24 September 2019!!


Today Current Affairs!! Today GK

1. Which state to host India’s first-ever trans art festival?

  1. Maharashtra
  2. Karnataka
  3. Tamil Nadu
  4. Kerala

Ans:- D

2. Who is the author of the book “Being Gandhi”?

  1. Dhaval Kulkarni
  2. Amrita Mukherjee
  3. Paro Anand
  4. Sanjay Kak

Ans:- C

3. NEAT scheme, which is in news recently, is related to which field?

  1. Education
  2. Sports
  3. Arts
  4. Journalism

Ans:- A

4. Who has been appointed the new Chief of the Indian Air Force (IAF)?

  1. Siddharth Shrivastava
  2. Rakesh K Singh Bhadauria
  3. P S Chander
  4. Narendra Rajput

ANS:- B

5. Which state government  has decided to make Sanskrit mandatory in all schools from class 3 to 8?

  1. Uttarakhand
  2. Himachal Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Chhattisgarh

Ans :- A

6. Recently, Shyam Ramsay passed away. He was a/an_______.

  1. Doctor
  2. Judge
  3. Film Producer
  4. Economist

Ans:- C

7. Who has been elected as the chairman of the Audit Bureau of Circulation (ABC) for 2019-20?

  1. Madhukar Kamath
  2. Bibek Debroy
  3. Arvind Panagrahi
  4. S Ssaraswat

Ans:- A

8. Robert  Skinner Boys pass away. He share a ____ Pilizer Prize with Colleague clerk Hoyt.

  1. 1965
  2. 1973
  3. 1981
  4. 1992

Ans:- B

9. According to new UN Report the five year period ending 2019 is currently estimate to be _____ degree Celsius above pre – industrial (1850-1900) times

  1. 0.2
  2. 0.4
  3. 1.1
  4. 1.4

Ans:- C

10. Recently in __________, Southern Railways announced a special scheduled for the Heritage hill Railway from Udhagamandalam to Mettupalayam.

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Karnataka
  4. Telangana

Ans:- B

11. Ministry of Sport will crest National; Centers of Excellence to groom  athletes for 2024 and 2028 Olympics.

  1. 10
  2. 12
  3. 18
  4. 20

Ans :- D

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan