Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 25 September 2019


     Today Current Affairs!! Today GK       

1. The RBI has imposed restrictions on the functioning of which among the following co-operative banks?
a) PMC
b) PNB
c) BOB
d) BOI

Ans:- A

2. “How dare you? You have stolen my dreams, my childhood with your empty words.” Who said these words?
a) Malala Yousafzai
b) Sonita Alizadeh
c) Bana Alabed
d) Greta Thunberg

Ans:- D

 3. PM Modi, during his speech at the 2019 UN Climate summit, announced that India will increase its capacity of renewable energy to 175 gigawatts by which year?
a) 2030
b) 2022
c) 2024
d) 2025

Ans:- B

4. Who won the FIFA’s Best Men’s Player Award 2019 for his outstanding performance recently?
a) Lionel Messi
b) Cristiano Ronaldo
c) Luka Modric
d) Neymar

Ans:- A

5. Which movie has been named as India’s official entry to Oscars 2020?

  1. Article 15
  2. Gully Boy
  3. Kesari
  4. Badhaai Ho
  5. Ans :- B 

6. Which noted personality is to be appointed as the brand ambassador of Madhya Pradesh?

  1. Sachin Tendulkar
  2. Sandeep Singh
  3. Govinda
  4. Asha Bhosle

Ans:- C

7. Which country lifted 2019 Asian Men’s Volleyball Championship title?

  1. Australia
  2. India
  3. Pakistan
  4. Iran

Ans:- D

8. The 74th Session of United Nations General Assembly (UNGA) has started in which city?

  1. Geneva
  2. New York
  3. Copenhagen
  4. Berlin

Ans :- B

9.  Who among the following drivers won the Singapore Grand Prix 2019?

  1. Max Verstappen
  2. Sebastain Vettel
  3. Charles Leclerc
  4. Lewis Hamilton

Ans:- B

10. Who receive the first gauri Lankesh National Award for journalism?

  1. Arnab Goswami
  2. Rajdeep Sardesai
  3. Ravish Kumar
  4. Vinod Dua

Ans :- C

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan