Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 26 September 2019 !


!!Today Current Affairs !! Today GK !!

 

1. Defence Minister Rajnath Singh commissioned which among the following vessels on September 25, 2019?
a) Varaha
b) Vamana
c) Matsya
d) Kurma

Ans :- A

 2. Who has been selected for the Dadasaheb Phalke award?
a) Amitabh Bachchan
b) Rajinikanth 
c) Asha Bhosle 
d) Lata Mangeshwar

Ans :- A

 3. Who has become the first Indian cricketer to bowl 3 maidens in T20Is?
a) Jasprit Bumrah
b) Harmanpreet Kaur 
c) Deepti Sharma 
d) Krunal Pandya

Ans :- C

4.  When is the National Unity Day observed every year in India?
a) 30th September
b) 2nd October
c) 15th October
d) 31st October

Ans:- D

5. The world’s first camel hospital is located in which city?

  1. Tehran
  2. Jaipur
  3. Dubai
  4. Bikaner

Ans:- C

6. What is the theme of the 2019 edition of International Day of Peace?

  1. Stand-Up For International Peace
  2. Partnerships for Peace – Dignity for All
  3. Together for Peace: respect, safty and dignity for all
  4. Climate action for peace

Ans ;- C

7. S K Padmadevi, who passed away recently, was the legendary actress of which regional cinema?

  1.  Kannada
  2. Tamil
  3. Telugu
  4. Odia

Ans:- A

8. Which state tourism has won the PATA Gold award for an ethnic food restaurant run by women?

  1. Maharashtra
  2. Tripura
  3. Odisha
  4. Kerala

Ans :- D

9. India and which country are set to hold their first tri-services exercise ‘Tiger Triumph’?

  1. United States
  2. United Kingdom
  3. France
  4. Poland

Ans:- A

10. Kim ji- Hyun is related to which sport?

  1. Chess
  2. Polo
  3. Cricket
  4. Badminton

Ans :- D

 

 

 

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan