Today Current Affairs !! 27 December 2019

Posted on: December 27, 2019 | Author: Odisha Job Alert |

1.When is “Good Governance Day” observed?

[A] December 24

[B] December 25

[C] December 26

[D] December 27

Answer: B

2.Strategic tunnel under Rohtang Pass was recently named after which of the following individuals?

[A] Indira Gandhi

[B] Vallabhai Patel

[C] Moraji Desai

[D] Atal Bihari Vajapyee

Answer: D

3.Who is Madan Mohan Malviya, who was recently mentioned in the news?

[A] Freedom Fighter

[B] Nobel Peace Prize Winner

[C] Wartime Gallantry Winner

[D] Distinguished scientist

Answer: A

4.What is Sire Directory that was recently launched by Madhya Pradesh Government?

[A] Matrimonial record of cattle

[B] Land ownership record

[C] Farmers’ portal

[D] Home ownership record

Answer: A

5.Many civilians were recently killed in Burkina Faso due to terror strike in the military base and a village. Where is Burkina Faso?

[A] North Africa

[B] Latin America

[C] West Asia

[D] West Africa

Answer: D

6.Typhoon Phanfone had recently hit which of the following countries?

[A] Japan

[B] China

[C] USA

[D] Philippines

Answer: D

7.National Street Food Festival was organised by which of the following?

[A] FAO

[B] Department of Agriculture

[C] Department of Food and Public Distribution

[D] NASVI

Answer: D

8.As per the recently released report by Global Alliance on Health and Pollution, which country saw the most deaths due to pollution?

[A] China

[B] India

[C] Indonesia

[D] Nigeria

Answer: B

9.Where is Chaukhandi Stupa, an ASI protected site where Chinese sign boards were installed recently?

[A] Uttar Pradesh

[B] Madhya Pradesh

[C] Bihar

[D] Ladakh

Answer: A

10.The recently unveiled long distance CNG bus project was executed by which natural gas distribution?

[A] Indraprastha Gas Ltd

[B] Oil and Natural Gas Corporation

[C] Reliance Petroleum Ltd

[D] Hindustan Petroleum Corporation Ltd

Answer: A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like Our Facebook Page
Popular Posts