Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 28 September 2019


1. What was India’s rank in the IMD World Digital Competitiveness Ranking 2019?
a) 45th
b) 44th
c) 48th
d) 47th
Ans:- B

2. Which among the following countries is not a part of the UNGA?
a) Taiwan
b) North Korea
c) South Korea
d) Iran
Ans:- A

3. When is the World Tourism Day observed globally every year?
a) 25th September
b) 26th September
c) 27th September
d) 28th September
Ans:- C

4.Who is the author of the book ‘Reset: Regaining India’s Economic Legacy’, which was launched recently?
a) Manmohan Singh
b) Varun Gandhi
c) Yashwant Singh
d) Subramanian Swamy
Ans:- D

5.The 5th India International Science Festival (IISF- 2019) is scheduled to be held in which city?

a)Kolkata
b)Chennai
c)New Delhi
d)Kochi
Ans:- A

6.Which Indian sportsperson has become an athlete member of Team Visa for the Olympic Games Tokyo 2020?
a)Sachin Tendulkar
b)Mary Kom
c)PV Sindhu
d)Abhinav Bindra
Ans:- C

7.Which Indian corporate has won UN Global Climate Action Award in the ‘Climate Neutral Now’ category?
a)Reliance
b)Infosys
c)Tata
d)Birla
Ans:- B

8.Venu Madhav, who passed away recently, was the noted actor of which regional cinema
a)Odia
b)Malayalam
c)Telug
d)Hindi
ANS:-C

9.Recently, Jacques Chirac Passed away. He was the former President of ________.
a)Germany
b)France
c)Poland
d)Denmark
Ans :- B

10.Where did the PM Narendra Modi adress the 74th session of the UN General Assembly in September 2019?
a)Los Angeles
b)New York
C)arlifornia
d)Florida
Ans:- B

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan