Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 3 October 2019


 Today Current Affairs!! Today GK  

 

1. Which state has become one of the fully electrified state in the country in October 2019 after providing electricity to over 515000 household under the saubhagya Yojana?

  1. Telangana
  2. Madhya Pradesh
  3. Uttar Pradesh
  4. Bihar

Ans:- A

2. In which year did the UN General Assembly announce that 2 October will be celebrated as the International Day of non violence?

  1. 2001
  2. 2003
  3. 2007
  4. 2005

Ans :-

3. Recently the Union Minister launched a single window online system for licensing of eating and lodging houses

  1. Nityanand Rai
  2. Raj Singh
  3. Krishna Reddy
  4. Dharmapuri Arvind

Ans:- C

4. who among the following launched soaps made of cow dung and bamboo Water bottles manufactured by Khadi and village Industries commission in October 2019?

  1. Devendra fadnavis
  2. Amit Shah
  3. Rajnath Singh
  4. Nitin Gadkari

Ans:- D

5. India’s oldest chimpanzee which had been in battling old is related health problem and was on a liquid diet died at the Delhi Zoo in October 2019?

  1. M eooni
  2. Rati
  3. Bill
  4. Max

Ans :- B

6. which country is preparing to mark the centenary of the birth of Mikhail Kalashnikov?

  1. China
  2. USA
  3. Russia
  4. India

Ans:- C

7. who among the following release his book title India and the Netherland past present and future in Amsterdam in 2019?

  1. Satbir Singh
  2. Venu rajamony
  3. Sanjay Rana
  4. Sangeeta Bahadur

Ans:- B

8. India and which country will launch a new initiative for Clean Energy to 12 economic growth in the statistical important Indo-Pacific region.

  1. USA
  2. Poland
  3. Germany
  4. France

Ans:- A

9. where was India’s largest charkha made of used plastic waste inaugurate on the eve of Mahatma Gandhi’s 150th birth anniversary?

  1. Pune
  2. Noida
  3. Bhavnagar
  4. Lucknow

Ans:- B

10. recently in ShivaGanga district of which of the following state archaeology department unearthed four walls which are 2600 years old.

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Andhra Pradesh
  4. Maharashtra

Ans:- B

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan