Today Current Affairs !! 30 December 2019

Posted on: December 30, 2019 | Author: Odisha Job Alert |

1.China had recently launched its heaviest satellite, Shijian-20, on which rocket?

[A] Long March 2E

[B] Long March 4C

[C] Long March 3B

[D] Long March 5

Answer: D

2.Which archipelago did Tropical Cyclone Sarai recently hit?

[A] Indonesia

[B] Solomon Islands

[C] Fiji

[D] New Guinea

Answer: C

3.Who had drafted the recent UNGA-approved draft for international treaty to combat cyber-crime?

[A] USA

[B] Russia

[C] France

[D] China

Answer: B

4.The Asian Infrastructure Investment Bank had recently announced a loan for irrigation and solar energy projects in India. It is headquartered in which of the following countries?

[A] South Korea

[B] Singapore

[C] Japan

[D] China

Answer: D

5.Which state/UT had recently approved the Electric Vehicle Policy, 2019?

[A] Delhi

[B] Punjab

[C] Puducherry

[D] Sikkim

Answer:A

6.Da Chen, who had recently died, is well known for which of the following works?

[A] Colours of the Mountain

[B] Dream of the Red Chamber

[C] To Live

[D] Art of War

Answer: A

7.Him Darshan Express that was recently launched connects which of the following states?

[A] Haryana and Himachal Pradesh

[B] Sikkim and Assam

[C] Haryana and Punjab

[D] Himachal Pradesh and Uttrakhand

Answer: A

8.Which state’s urban bodies have not yet declared themselves Open Defecation Free?

[A] Bihar

[B] Uttar Pradesh

[C] Jharkhand

[D] West Bengal

Answer:D

9.The Mandu Festival is held in Madhya Pradesh. Who is organising this event?

[A] Madhya Pradesh Tourism Board

[B] Madhya Pradesh Tribal Affairs Department

[C] UNESCO

[D] Madhya Pradesh Department of Culture

Answer: A

10.Which bank had recently received the “Best Performing Bank Award”?

[A] SBI Bank

[B] ICICI Bank

[C] Jammu and Kashmir Bank

[D] Andhra Bank

Answer:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like Our Facebook Page
Popular Posts