Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 30 September 2019


 Today current Affairs !! Today GK 

1.  Who was elected as President of the Tamil Nadu cricket Association in 2019?
a) Rupa Gurunath
b) VVS Laxman
c) Prashant Parameswaran
d) Ambati Rayudu
Ans :- A

2. Odishas women and child Development department unveiled a mascot_____ to popularized programmed and schemes of the department.
a) tiki Chachi
b) Tiki Mami
c) Tiki Mausi
d) Tiki Bua
Ans :- C

3. which Govt. ha launched “Mukhyamantri Kirayedar Bijli Metre Yojana’ in  September 2019.
a) Uttara Pradesh
b) Delhi
c) Madhya Pradesh
d) Goa
Ans :- B

4. where was the 21st session of the Food and Agriculture Organisation Coordinating Committee inaugurated?

a) New Delhi
b) Poanjab
c) Mumbai
d) Hydreba
Ans :- B

5. which Indian Organisation has discovers 30 reels of unedited footage of Mahatma Gandhi?

  1. NITI Aayog
  2.  NFDC 
  3. NFAI
  4. Fox Star Studio

Ans :- C 

06. which country has launched the world biggest transport spaceship for space Station ?

  1. Israel 
  2. japan
  3. Germany 
  4. Poland 

Ans:- B 

07. Who is the newly appointed chairman of Chiefs of Staff Committee?

  1. Bipin Rawat 
  2. BS Dhanoa 
  3. Karambir Singh 
  4. Sunil Lanba 

Ans :- A

08. Who has been named Indias most powerful women in Media ?

  1. Barkha Dutt
  2. Sagarika Ghose
  3. Shweta Singh 
  4. Kallie Puri 

Ans:- D

09. Which Indian wrestler has become world no. 1 in 86 kg category?
a) Bajranj Punia
b) Deepak Punia 
c) Ravi Dahiya
d) Rahul Aware

Ans:- B 

10. Which Indian classical musician has been honored with a planet named after him?
a) Bhimsen Joshi
b) Lata Mangeshkar
c) Kumar Gandharv
d) Pandit Jasraj

Ans:- D

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan