Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 5 October 2019


Today Current Affairs!! Today GK 

1. Recently government has launched which portal to improve coal supply to power plants?
a) Deepak
b) Prakash 
c) Light
d) Ujjwala

Ans:- B

2. What is the household income limit for borrowers of NBFC-MFI in rural areas?
a) 1 lakh
b) 1.5 lakh
c) 1.25 lakh
d) 2 lakh

Ans :- C

3. Which country’s PM arrived for an official visit in India on October 3, 2019?
a) Bangladesh
b) Mauritius
c) Maldives
d) Nepal

An s:- A

4. In which place India’s first floating basketball court has started?
a) Goa
b) Panji
c) Chennai
d) Mumbai

Ans:- D

5. Which union ministry has instituted the Vayoshreshtha Samman-2019?

  1. Ministry of Environment, Forest and climet Change
  2. ministry of Agriculture Farmers Welfare
  3. Ministry of Social Justice and Empowerment
  4. Ministry of Culture

Ans:- C

6. Who has been conferred the ‘Most Effective Swachhata Ambassador’ award?

  1. Amitabh Bachchan
  2. Mary Kom
  3. P V Sindhu
  4. Sachin Tendulkar

Ans:- D

7. Babita Tade, who won Rs 1 crore on KBC, has been chosen as EC ambassador of which district for Maharashtra Assembly polls?

  1. Nagpur
  2. Amravati
  3. Hingoli
  4. Nanded

Ans:- B

8. who was appointed as the Managing Director and chief executive officer of Oil India Limited in October 2019?

  1. Sushil Chandra Mishra
  2. Utpal Bora
  3. Anup Rathore
  4. Vivek Galtotiya

Ans:- A

9. who has been appointed as the next ambassador of India to Greece in October 2019?

  1. Subramanyam
  2. Amrit Lugun
  3. Ronen Sen
  4. Shamma Jain

Ans:- B

10. who was awarded the 2019 UN high Commissioner for refuse prestigious nansen award?

  1. Evvariste Mfaume
  2. Azizbek Ashueov
  3. Bianka Rodriguez
  4. Alberto Cairo

Ans:- B

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan