Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 6 October 2019


1. Who has been appointed as the brand ambassador of Groupe SEB India for their popular home brand, Maharaja Whiteline?

  1. Urvashi Rautela
  2. Yami Gautam
  3. Divya Koshal Kumar
  4. Parineet Chopra

Ans:- B

2. Recently, Farook Khan passed awey. He was a/an_____.

  1. Actor
  2. Politician
  3. Journalist
  4. Doctor

Ans:- C

3. Whohas elected president of the Karnataka State Cricket Association in October 2019?

  1. Mohinder Amarnath
  2. Roger Binny
  3. Syed Kirmani
  4. Sandeep Patil

Ans:- B

4. The CM of which state launched the YSR Vahana Mitra Scheme on October 2019?

  1. Telangana
  2. Andhra Pradesh
  3. Maharashtra
  4. Karnataka

Ans:- B

5. In October 2019 Lingappa Narayana Swamy was appointed as the Chief Justice of which high court?

  1. Himanchal Pradesh
  2. Punjab & Haryana
  3. Rajasthan
  4. Kerala

An s:- A

6. Which bank launched three new digital products called UCash, Digi locker and an app in Kolkata, in Octbore 2019?

  1. Union Bank Of India
  2. UCO Bank
  3. Axis Bank
  4. HDFC Bank

Ans:- B

7. Tourism Ministry launched the audio guide facility Audio Odigos ____ sites of India on the occasion of Paryatan Parv 2019.

  1. 8
  2. 10
  3. 12
  4. 14

An s:- C

8. In October 2019 the RBI salashed the policy repo rate under the iquidity adjustment facility by _____ basis Point to 5.15% from 5.40%

  1. 10
  2. 15
  3. 20
  4. 25

Ans:- D

9. The CM of which state launched Pragati Rath of the HDFC bank in October 2019?

  1. Bihar
  2. Himanchal Pradesh
  3. Uttar Pradesh
  4. Kerala

Ans:- B

10. Which of the following partnered with Bharat Sanchar Nigam Limited to offer a Smart Wifi onboarding feature across India?

  1. Google
  2. Paytm
  3. Airtel
  4. Reliance

Ans:- B  

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan