Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 7 October 2019


TODAY CURRENT AFFAIRS!! TODAY GK

1 .Which state has launched ‘Village Secretariat programme in October 2019?

  1. Telangana
  2. Andhra Pradesh
  3. Kerala
  4. Maharashtra

Ans:- B

2. What is the rank of India’s Koneru Humpy in the latest ranking released by the International Chess Federation in October 2019?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ans:- C

3. Scientist claimed to have developed the strongest silver ever which is _____ % sturdier than  the previous world record.

  1. 32
  2. 36
  3. 38
  4. 42

Ans:- D

4. With which bank has Paisalo Digital Signed a co-origination loan agreement in October 2019 to empower the Agri, MSME segment and small business?

  1. Bank of India
  2. Axis Bank
  3. HDFC Bank
  4. Bank of Baroda

Ans:- D

5. The World Trade Organization in October 2019 trimed its 2019 global trade groth forecast to just______%

  1. 1.2
  2. 2.3
  3. 3.1
  4. 4.2

Ans:- A

6. The Central Board of Direct Taxes signed the _____ advance pricing agreement (APA) in September 2019.

  1. 1st
  2. 50th
  3. 100th
  4. 300th

Ans:-D

7. Which state government has launched Urjagiri campaign to stop power theft?

  1. Uttarakhand
  2. Jharkhand
  3. Bihar
  4. Punjab

Ans:- A

8. Which state govt has launched a new governance initiative ‘Mo Sarkar’

  1. WB
  2. Tripura
  3. Nagaland
  4. Odisha

Ans:- D

9. The Union government has launched Prakash portal to monitor ____ Supply?

  1. Coal
  2. Petroleum
  3. Electricity
  4. Water

Ans:- A

10. Which State govt has launched a welfare scheme “YSR Vahana Mitra”?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Karnataka
  4. Andhra Pradesh

Ans:- D

 

 

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan