Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 8 October 2019


 Today Current Affairs !! Today GK 

1. In October 2019, the name of the Squadron Leader ______ has been added to the National War Memorial after it was approved by the Indian Air Force.

  1. Neeraj Gupta
  2. Ravi Kumar
  3. Anil Bhalitia
  4. Prashant Singh

Ans:- B

2. Dharmendra Pradhan will pay a three-day visit to which country in October 2019?

  1. Japan
  2. Russia
  3. Mongolia
  4. USA

Ans:- C

3. Who has crowned champion in the men’s singles event at the Fenesta Open National Tennis Championship in October 2019?

  1. Vijaya Sundhar Prashanth
  2. Arjun Kadhe
  3. Niki Poonacha
  4. Sumit Nagal

Ans:- C
4. Where was the 8th international Chefs’  Conference (ICC VII) held?

  1. Ranchi
  2. Jaipur
  3. Lucknow
  4. New Delhi

Ans:- D

5. Who has become the first Indian to play 100 T20 International matches?

  1. Mithali Raj
  2. Harmanpreet Kaur
  3. Smriti Mandhana
  4. Poonam Yadav

Ans:- B

6. In October 2019, which state has appointed justice Vinod Kumar Sharma as the new Lokpal?

  1. Bihar
  2. Jharkhand
  3. Uttar Pradesh
  4. Punjab

Ans:- D

7. What is the theme of world Habitant day 2019?

  1. Housing Policies : Affordable Homes
  2. Housing at the Centre
  3. Frontier technologies an innovative tool to transform waste into wealth
  4. Public space for all

Ans:- C

8. Who will perform Shastra Puja in France after receiving the first Rafale fighter jet?

  1. Narendra Modi
  2. Ram Nath Kovind
  3. Ranjan Singh
  4. Nirmala Sitharaman

Ans:- C

9. The Supreme Court Directed Which State government to assure that no More Trees will be cut in Aarey colony?

  1. Delhi
  2. Uttar Pradesh
  3. Karnataka
  4. Maharashtra

Ans:- D

10. Which Country has find 80 people and group for alleged 1MDB payments?

  1. Singapore
  2. Malaysia
  3. China
  4. Thailand

Ans :-  B

 

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan