Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 ||
Border Roads Organization Recruitment 2019 || Delhi Police ! Online Form 2019 || Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha ||
Delhi Police ! Online Form 2019 || GRS Post Recruitment in Sundargarh District || Advertisement in DLSA, Sambalpur ||
Advertisement in DRDO, Chandipur,Odisha || Advertisement in Collectorate, Puri District || Advertisement in Zilla Swasthya Samiti, Rayagada. ||

Today Current Affairs !! 9 October 2019


1. When is the Indian Air Force day celebrated?

  1. 6 October
  2. 7 October
  3. 8 October
  4. 9 October

Ans:- C

2. Where did World Trade Organisation host the first World Cotton Day celebrations?

  1. New Delhi
  2. Geneva
  3. Paris
  4. London

Ans:- B

3. Who has been selected for the Asian Environmental Enforcement Award 2019 by the United Nation Environment Programme.

  1. Pankaj Tripathy
  2. Ajaya Dubedy
  3. Ramesh Pandey
  4. Vipul Srivastava

Ans:- C

4. In 2019, Atal Innovation Mission, NITI Aayog and _____ jointly launched Youth Co:Lab.

  1. Unicef India
  2. UNDP India
  3. UNESCO India
  4. Who India

Ans:- B

5. Surendra Singh is associated to which Sport?

  1. Wrestling
  2. Weightlifting
  3. Boxing
  4. Powerlifting

Ans :- D

6. WTO is hosting the first-ever World Cotton Day (WCD) in which city?

  1. New York
  2. Paris
  3. New Delhi
  4. Geneva

Ans:- D

 

7. Who won the 2019 Japan Open tennis title?

  1. Andy Murray
  2. Rafael Nadal
  3. Novak Djokovic
  4. Roger Federer

Ans:- C

 

8. Who has become the first Indian cricketer to play 100 T20 internationals?

  1. Rohit Sharma
  2. Harmanpreet Kaur
  3. Smriti Mandhana
  4. Virat Kohli

Ans:- B

 

9. Justice Ajai Lamba recently took the oath as chief justice of which High Court?

  1. Madras High Court
  2. Bombay High Court
  3. Guwahati High Court
  4. High Court of Punjab and Haryana

Ans:- C

10. The Supreme Court directed which state govt. to assure that no more trees will be cut in Aarey Colony?

  1. Delhi
  2. Uttar Pradesh
  3. Karnataka
  4. Maharashtra

Ans:- D

 

© Copyright2019 at http://www.odishafreejob.com
For advertising in this website contact us odishafreejob@gmail.com


Copyright@Odisha Free Job ! Created By Chandan